Tone Sekelius: Sveriges stjärnskott som brinner för musik!

Tone Sekelius är en av Sveriges mest populära musikartister och videobloggare. Hon har gjort sig känd för sina låtar, sin personlighet och sitt mod att komma ut som transperson. I den här artikeln ska vi ta reda på mer om hennes liv, hennes framgångar, hennes biografi och några roliga saker som du kanske inte visste om henne.

Vem är Tone Sekelius?

Tone Sekelius föddes den 16 juli 1997 i Maria församling i Växjö, Kronobergs län1Hennes föräldrar är Peter och Lena Sekelius, och hon har en äldre bror som heter Simon2Hon har alltid haft ett intresse för musik och började sjunga i kör när hon var sex år gammal3. Hon gick på musikgymnasiet i Växjö och tog studenten 2016.

Tone Sekelius började sin karriär som videobloggare på Youtube 2015, där hon främst gjorde videor om smink. Hon fick snabbt många följare som uppskattade hennes kreativitet, humor och ärlighet. Hon har idag över 300 000 prenumeranter på Youtube och över 600 000 följare på TikTok. Hon har även varit med i flera TV-program, som Sommarkrysset, Paradise Hotel och Drag Race Sverige.

Tone Sekelius är också en framgångsrik musikartist som har släppt flera singlar sedan 2017. Hennes första singel var Awakening, som handlar om hur det var att komma ut som homosexuell. Hennes andra singel var One More in the Crowd, som blev den officiella låten för Stockholm Pride 2017. Hon har även släppt låtarna What a Shame, Crying on Christmas och Rhythm of My Show.

Tone Sekelius har deltagit i Melodifestivalen två gånger, 2022 och 2023. År 2022 tävlade hon med låten My Way, som hon själv hade skrivit. Hon blev den första öppet transpersonen att tävla i Melodifestivalen i tävlingens historia. Hon gick vidare till finalen via semifinalen (tidigare andra chansen) och slutade på en femteplats med 84 poäng. År 2023 tävlade hon med låten Rhythm of My Show, som hon också hade skrivit själv. Hon gick direkt till finalen efter att ha kommit tvåa i deltävling 1. I finalen hamnade hon dock på en tolfteplats (sist) med 20 poäng.

tone sekelius
Jonatan Svensson Glad // CC-BY-SA 3.0 // via Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons1

Vad gör Tone Sekelius nu?

Tone Sekelius är fortfarande aktiv som musikartist och videobloggare. Hon har nyligen släppt en ny singel som heter I’m Not Sorry, som är en upptempolåt med influenser från pop och rock. Hon har också avslöjat att hon jobbar på ett debutalbum som ska komma ut senare i år.

Tone Sekelius fortsätter också att göra videor om smink, mode, livsstil och personliga ämnen på Youtube och TikTok. Hon har bland annat gjort en video där hon visar upp sin nya lägenhet i Stockholm, en video där hon gör en makeover på sin mamma och en video där hon berättar om sina skönhetsoperationer.

Tone Sekelius är också engagerad i olika frågor som rör HBTQ±rättigheter, psykisk hälsa och miljö. Hon har varit ambassadör för organisationen Suicide Zero, som arbetar för att förebygga självmord. Hon har också varit med i kampanjen #jagärhär, som motverkar näthat och sprider kärlek på internet. Hon har även stöttat klimataktivisten Greta Thunberg och deltagit i flera klimatstrejker.

Vad är några roliga saker om Tone Sekelius?

Tone Sekelius är inte bara en talangfull och modig person, hon är också en rolig och intressant person. Här är några roliga saker som du kanske inte visste om henne:

  • Hon har en hund som heter Zara, som hon älskar över allt annat. Hon brukar ta med henne på sina resor och evenemang.
  • Hon har en stor tatuering på sin högra arm som föreställer en ros med texten “Be yourself”. Hon har också flera mindre tatueringar på andra delar av sin kropp.
  • Hon har ett stort intresse för astrologi och tror på att stjärntecknen påverkar ens personlighet och öde. Hon är själv en kräfta, vilket hon tycker passar henne bra.
  • Hon har en crush på den brittiska skådespelaren Tom Holland, som spelar Spider-Man i Marvel-filmerna. Hon har sagt att hon skulle vilja dejta honom om hon fick chansen.
  • Hon har en dröm om att få sjunga en duett med den amerikanska popstjärnan Ariana Grande, som hon ser upp till som artist och person. Hon har sagt att hon skulle gråta av lycka om det hände.

Sammanfattning

Tone Sekelius är en av Sveriges mest populära musikartister och videobloggare. Hon har gjort sig känd för sina låtar, sin personlighet och sitt mod att komma ut som transperson. Hon har deltagit i Melodifestivalen två gånger och släppt flera singlar sedan 2017. Hon är också engagerad i olika frågor som rör HBTQ±rättigheter, psykisk hälsa och miljö. Hon är en rolig och intressant person som har många drömmar och passioner.

Det var allt för den här artikeln om Tone Sekelius. Jag hoppas att du tyckte att det var intressant och informativt. Om du vill veta mer om henne kan du följa henne på hennes sociala medier eller lyssna på hennes musik. Tack för att du läste!

  1. ↩︎

Leave a Comment